Reestructuració de la FAC

Després d’un període de reflexió i treball conjunt entre els grups i membres de la Federació Anarquista de Catalunya, la FAC ha decidit reestructurar-se i canviar el seu sistema organitzatiu.

Què canvia?

A la FAC, ara s’hi participa com a Grup d’Afinitat o com a Individualitat.

Abans es participava com a col·lectiu, assemblea, ateneu, CSO o grup llibertari. I les Individualitats es fusionaven participant com un grup més, amb la intenció d’esdevenir diferents grups, cosa que no ha passat.

Ara, la participació a la FAC serà com a Grup d’Afinitat, a l’estil de la FAI als anys 20 i 30 del segle XX. Si un Grup d’amics o part d’un col·lectiu, assemblea o ateneu volen participar de la FAC i organitzar-se amb altres llibertàries, es poden constituir com a Grup i demanar de participar de la FAC.

Com a Individualitat serà el mateix, però aquest cop participarà de forma individual, per tal de potenciar la seva participació, responsabilitat i potenciar la necessitat de crear-se un grup propi.

Que entenem per Grup d’Afinitat

Grup d’Afinitat com a grup, normalment reduït, amb una forta relació entre membres, des d’amistat, projectes comuns, forma de pensar o que s’està en un mateix punt o moment vital.

Perquè canvia?

La FAC ha decidit aquest canvi degut a la reducció de grups que participen a la Federació. Aquests han anat marxant, no perquè no creuen en la FAC, ni en la necessitat d’organitzar-se, sinó perquè les assemblees s’han dissolt, l’ateneu ha tancat, el col·lectiu ha desaparegut. També hi ha hagut «baixes», perquè la totalitat del col·lectiu, assemblea o ateneu no tenia clara la seva participació i només era una part del grup que hi mostrava interès i esforços, fent farragosa la militància en la seva pròpia assemblea.

Per això s’ha canviat el model d’organització i la forma de militar a la FAC.
També hi té a veure la responsabilitat de cada membre de la FAC. Formar part de la FAC no és per a tenir una organització més, sinó per a organitzar part del mon llibertari i tenir un discurs que pugui arribar a més sectors de la societat i estendre l’ideal llibertari. Creiem que s’han de coordinar lluites, projectes i estratègies, i compartir eines, infraestructures i experiències. Es vol la participació de membres responsables, que militin i participin activament. Per això també s’han reformulat les quotes i es farà una quota personal que cada grup decidirà com fer-ho. Seran 5€ al més per militant, tenint en compte que no ha de ser un limitador per a l’entrada o permanència de persones o Grups d’Afinitat.

Com participar-hi

Si vols o voleu participar de la FAC com a Individualitat o com a Grup d’Afinitat només t’has de posar en contacte a les xarxes socials, per correu, per la persona o Grup que tinguis més a prop o coneguis.

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar